Tekijät

Anne-Mari Kuusisaari

1 (3)Anne-Mari on koulutukseltaan musiikkipedagogi ja kasvatustieteiden kandidaatti. Hän köröttelee Jyväskylän seutua ristiin rastiin jakaen musiikin ilosanomaa kaikenkarvaisille oppilailleen. Hän on puuhannut ystävänsä kanssa myös Soiva Soppa -lastenlaulukirjan ja -levyn. Anne-Marin elämänfilosofia on: ”Vierivä sammal ei kivety!” Myös kehonsa kivettymistä hän koittaa hidastaa vesijuoksemalla aina kun on vain moti päällä!

”Sydämellinen tekijä, jolla on hersyvä ja pikanopea huumorintaju.”
”Saa lapset ja aikuiset hypnoottiseen satumaailmaan vaikka ostoskeskuksen aulassa.”
“Hauska, taitava ja uniikki. Anne-Marin huomaan jättäisin lapsoseni tietäen, että muksu pääsee mitä parhaimpaan seuraan ja seikkailuun!”

Antti Äijänen

kapteenianttiAntti on erityisesti teatterista, tanssista ja improvisaatiosta kiinnostunut esiintyjä ja psykologian maisteri. Antilla on esiintymiskokemusta niin harrastaja- kuin ammattiteattereissa. Antin erikoistaitoja ovat jäätelöannosten rakentaminen, merenneidon lailla vedessä pulikoiminen ja seikkailuun sukeltaminen. Hän myös lepää paljon, sillä unissakävelijälle jokaiset päikkärit ovat mahdollisuus uuteen seikkailuun.

”Antti on sanan ’hulvaton’ ruumiillistuma.”
”Säteilee lämpöä ja iloa ympärilleen. Väsymätön seikkailija ja toisten tsemppaaja.”
“Antti on ihan superhauska ja fyysisen tekemisen nero.”

Eeva Åkerblad

eevaraakaEeva on draama- ja sanataidekasvatukseen erikoistunut teatterintekijä ja kirjoittaja. Filosofian maisterin tutkintoonsa hän ahtoi mm. kirjallisuutta, draamaa ja opettajan pedagogiset opinnot. Eevalle taide on omalakinen leikkikenttä, jonne jokainen on kutsuttu, ja hän toimii tohkeissaan kentän sisäänheittäjänä, leikittäjänä, leikkijänä ja kiipeilytelineenä. Hän tekee aina tosissaan, mutta harvemmin vakavissaan.

”Vahva ja älykäs, lempeä ja rempseä. Huipputyyppi. Jokaisen pitäisi saada oma Eeva elämäänsä.”
”Muuntautumiskykyinen monitaituri, jolla ei mene sormi suuhun missään tilanteessa.”

“Eevassa on elämän pienten asioiden rakkautta ja suurten tunteiden rikkautta. Lisänä sopiva ripaus anarkiaa ja vakaata uskoa parempaan huomiseen ja sen luomiseen.”

Emmi Aarnio-Metsänen

emmipusikossaEmmi on teatterin ja musiikin maailmaan eksynyt fysioterapeutti ja eläinfysioterapeutti. Emmi ei halua tulla elämässä valmiiksi vaan löytää sisältään jatkuvan nälän oppia sekä kokea uutta, ja lastenteatteri on tähän mitä mainioin keino. Lisäksi Emmi on Kruuvaus-yhtyeen solisti. Vapaa-aikanaan hän rentoutuu parhaiten metsäpoluilla hevosen kanssa. 


”Turvallisuudentunne valtaa kaikki, kun on Emmin vaikutuspiirissä lavalla tai sen takana.”
”Valtavasti palloja ilmassa ja rautoja tulessa – ja nauttii niistä kaikista. Tietää tasan tarkkaan, mitä tekee ja tekee sen todella hyvin.”
”Tinkimätöntä luontevuutta, heleyttä ja voimaa niin laulajana kuin ihmisenä.”

Joonas Purojärvi

joonas1Joonas on luokanopettaja (KM), yhteisöpedagogi ja lastenkulttuurin tutkimusmatkailija (LKTM), joka haluaa säilyttää sisällään lapsenomaisen luovuuden, innostuksen ja ihmettelyn taidon. Näiden ikuisen nuoruuden lähteiden vaalimiseen Loihu tarjoaa loistavan tutkimuskentän, jossa jokainen hetki voi olla alku suurelle seikkailulle!

”Ei voi kuin ihailla ja jäädä suu auki tuijottamaan, mitä kaikkea Joonas tarinoi ja loihtii ihan tyhjästä.”
”Nero, jolla on kroppa ja aivot maailman nopeimmin menossa mukana.”
”Hillitön, oivaltava huumori yhdistettynä syvään humaaniuteen.”

Katariina Henttonen

1 (2)Katariina on muusikko ja musiikkitieteen opiskelija, jonka intohimoja ovat säv., san. ja sov. sekä kaikenlainen poikkitaiteellinen. Haluaisi asua perheineen satumetsässä ja kokeilla stand-up -komiikkaa. Loihuamisen lisäksi Katariina laulaa ja tekee lauluja yhtyeissä Imarre ja Mahla sekä suunnittelee sooloalbumia. Eniten hän kuitenkin touhuaa armaan esikoisensa kanssa, joka on opettanut, että lapset ne vasta neroja ovatkin.


”Katassa yhdistyy taide, seikkailu ja hyvä ystävä. Kun tarkemmin miettii, niin siinä onkin elämän tärkeimmät palikat.”
”Näkee kaikissa ideoissa potentiaalisen menestystarinan.”
”Katan musiikista ja lavaolemuksesta huokuu puhdasta ja kirkasta läsnäoloa.

Miia Pirinen

miianalle1Miia opiskeli kirjoittamista, kirjallisuutta ja viestintää ja totuttelee nyt maisteriselämään. Tällä hetkellä hän toteuttaa lastenkulttuurillisia haaveitaan lukemalla Feminist Baby -kuvakirjaa ja kehittelemällä lauluja piereskelevistä ravuista eli toisin sanoen äitiyslomailee.

”Nopeiden sarkastisten sivallusten ja oivallusten mestari.”
”Intellektuelli, jolla on terveen yhteiskuntakriittinen asenne ja kukalliset kalsarit.”
”Kun Miian runosuoni alkaa sykkiä, se vie riimit sydämeen asti.”

Pekka Lammi

pekkaraakaPekka on Rantsilasta lähtenyt suureen maailmaan ja opiskelee luokanopettajaksi. Hän on kokenut ylioppilasteatterilainen ja improvisaatioteatterin ohjaaja. Pekalle tärkeintä on tartuttaa harrastusten ilosanomaa muihin, ja hän haluaa itsekin kokeilla kaikkea musiikin, teatterin ja liikunnan parissa. Hänen intohimonsa ovat elokuvat ja viimeisin villityksensä aikuisbaletti.

”Ottaisin Pekan mukaan autiolle saarelle. Luottomiehiä.”
”Syvää shamaanista viisautta uhkuva ja ympärilleen rauhaa ja turvaa luova romantikko.”
”Rohkea, taitava, ystävällinen, rehti, helposti lähestyttävä… Luotu tekemään  hommia lasten kanssa!”

meritta lautamäki

36713710_10217209960305407_1320213555982630912_oMeritta on elämää fiilistelevä rakkauden ja musiikin lähettiläs. Musiikin- ja luokanopettajaksi opiskeleva Meritta innostuu musiikin saralla monista jutuista – joskus makunystyröitä kutittelee basson neljä suurta kieltä, toisena päivänä saksofoniin on opittava puhaltamaan. Elämässä saattaa taas innostaa esimerkiksi vesiväreillä maalailu tai dinosaurukset. 

”Huolehtivainen ja toisista välittävä, ihana luonnonlapsi ja kamalan lahjakas laulaja..”
”Osaa pistää mahtavan räiskyvän show:n pystyyn vaikka keskellä metsää.”
“On niin hauska, että alka jo naurattaa kun vilkaisenkin Merittaan! Ja se lauluääni on aivan uskomattoman kaunis!”

Tiuku Holma

tiuku1Tiuku on aktiivinen tanssin ja teatterin tekijä. Hän on ollut mukana niin harrastaja- kuin ammattiteattereissa ja esiintynyt useilla kokoonpanoilla ympäri Suomea. Tiukulla on laaja tanssillinen osaaminen baletista, nykytanssista ja jazz-tanssista aina irlantilaiseen tanssiin saakka. Kasvatustieteiden maisteriksi valmistunut Tiuku työskentelee tanssin- ja luokanopettajana.


”Järkkymättömällä työmoraalilla ja ehtymättömällä energiavarastolla varustettu monilahjakkuus.”
”Tiukulla on niin hurja tekemisen palo, että tulee pakottava tarve innostua itsekin jostakin, mistä vain, heti.”
“Tiuku on varmaan oikeasti keijukainen. Niin kepeää on liike ja niin aitoa välittäminen!”

Ville Huovinen

villepalmunallaVille on kiero savolainen maakrapu, joka on eksynyt pahoin musiikin salakavalaan viidakkoon (ja pari kertaa oikeaankin viidakkoon). Musiikkitieteilijä, sekä Jyväskylä big bandin tuottaja, turauttelee saksofonia ja vinguttelee kitaraa mm. bilebändi Twisterissä. Viihtyy parhaiten luovan hullussa ilmapiirissä. 

”Ville saisi vaikka puutarhatontun puolikkaasta ja lumipallosta irti mielettömiä soundeja ja huimia tarinoita.”
”Kaiken hullunkurisuuden rinnalla Villessä asuu loogista viisautta, luovaa nerokkuutta ja syvää maalaisjärkeä.”
“Ville on musiikin Gandalf. Nuorena veijarina.”

Kuvat: Katariina Henttonen